Veel machines hebben een airconditioning die de bestuurder/machinist van een comfortabel klimaat voorziet in de cabine.

Deze airconditioning systemen hebben periodiek onderhoud nodig. In een airconditioning systeem zit een filter/droger, die ervoor zorgt dat vuil en vocht uit het systeem worden gefilterd.

VOCHT

Vocht in de airconditioning systeem kan leiden tot bevriezing van de verdamper, wat weer tot gevolg kan hebben dat het systeem verstopt raakt. Als het systeem verstopt raakt betekent dat er geen koudemiddel meer stroomt door het systeem waardoor de compressor stuk kan gaan.

VUIL

Vuil in het systeem kan ook leiden tot vernauwingen of verstoppingen wat ook weer een slechte werking veroorzaakt. Filter/drogers zouden eigenlijk om de twee jaar moeten worden vervangen, maar de meeste blijven zitten tot er iets defect gaat. Bij reparaties moet altijd een filter/droger vervangen worden, omdat de actieve koolstof wat in het filter zit verzadigd raakt door de buitenlucht. Een andere reden waarom een airconditioning systeem onderhoud nodig heeft, is dat er uit een systeem ongeveer 8% aan koudemiddel ontsnapt per jaar; dit betekent dus, dat een systeem van 800 gram 64 gram aan koudemiddel verliest. Te weinig koudemiddel kan ertoe leiden dat de compressor onvoldoende gesmeerd wordt en dus stuk gaat. Laat u airconditioning systeem daarom jaarlijks controleren door Douma techniek.

Wij werken alleen op afspraak.
U kunt telefonisch contact opnemen van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur.

Hornweg 181 - 1432 GH Aalsmeer
06 50 431 101

NIEUW: MAGNEETKLEP TESTEN!

Wij kunnen buiten de regelunit van de auto om de nieuwe koppelingsloze variabele compressoren aan sturen door middel van een speciale tester. In deze compressoren bevind zich een elektronische magneetklep die de opbrengst regelt. Door deze compressor buiten de auto om te regelen, is fatsoenlijk diagnose te stellen aan het Airconditioning systeem. Autofabrikanten die gebruik maken van deze type compressoren: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Peugeot, Citro├źn, BMW, Chrysler, Honda en Mercedes.