Een airconditioning in een voertuig is geen luxe meer. Niet alleen geeft het een prettig gevoel, maar de chauffeur kan zich hierdoor beter concentreren, vooral bij hoge buitentemperaturen.

Toch stelt men bij bestuurders van een met airconditioning uitgerust voertuig, vaak verkoudheden, tranende ogen, keelpijn en irriterende luchtwegen vast. Er wordt vaak ook een muffe geur waargenomen.

De oorzaak is bacterievorming op de verdamper van de airconditioning. Verse lucht wordt aangezogen en stroomt over de lamellen van de verdamper waar hij, bij ingeschakelde airconditioning, gekoeld wordt. Door de lagere temperatuur treedt er een gevoelige condensatie op het koele oppervlak van de verdamper op. Waar warmte en vochtigheid tegelijk aanwezig zijn op de verdamper, krijgt men ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen.

Stof, stuifmeel en nicotine, meegekomen met de lucht, zijn een ideale voedingsbodem voor een sterke aangroei in deze zone. Deze groeien des te meer als de wagen stilstaat. Bij het starten van de wagen – met de ventilator aan – worden deze micro-organismen samen met de koude lucht in de wagen geblazen. Gevolgen: Irritatie aan de ogen, onaangename geur, infecties, geïrriteerde luchtwegen en allergische reacties.

Douma Techniek is in staat uw airconditioning te behandelen met een speciaal ontwikkelde vloeistof; met de volgende eigenschappen:

  • Verwijdert pollen en nicotine van de verdamper Kan allergische reacties voorkomen
  • Verwijdert kwalijke geuren
  • Reinigende werking door detergenten tegen alle verontreinigingen
  • Het resultaat is een volledig gereinigde verdamper met frisse en zuivere lucht.
Het concept bestaat uit:
  • Een op water gebaseerde vloeistof
  • Bevat niet-giftige en niet-irriterende bestanddelen
  • Onontvlambaar

Bel voor een vrijblijvende prijsopgave of mail.

Wij werken alleen op afspraak.
U kunt telefonisch contact opnemen van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur.

Hornweg 181 - 1432 GH Aalsmeer
06 50 431 101

NIEUW: MAGNEETKLEP TESTEN!

Wij kunnen buiten de regelunit van de auto om de nieuwe koppelingsloze variabele compressoren aan sturen door middel van een speciale tester. In deze compressoren bevind zich een elektronische magneetklep die de opbrengst regelt. Door deze compressor buiten de auto om te regelen, is fatsoenlijk diagnose te stellen aan het Airconditioning systeem. Autofabrikanten die gebruik maken van deze type compressoren: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Peugeot, Citroën, BMW, Chrysler, Honda en Mercedes.